Zabudli ste heslo?

O nás

emu-oilPo dobrých skúsenostiach sme sa rozhodli priniesť kúsok Austrálie aj na Slovensko. Produkty sú dovážané priamo z Veľkej Británie, kde je olej z emu spracovaný do konečnej podoby malou rodinnou firmou. Veríme totiž, že sila je ukrytá v prírode, kvalita sa rodí z poctivej  práce a úspech z presvedčenia.

Čo je olej z emu?

Olej pochádza z nelietavého vtáka nazývaného EMU žijúceho v Austrálii. Príroda mu na chrbte nadelila hrubú vrstvu tuku. Tá mu umožňuje rýchlu regeneráciu po útokoch a rovnako poskytuje ochranu pred ostrým austrálskym slnkom.

Austrálski Aborigíni boli prvými ľuďmi, ktorí sa presvedčili o jeho úžasných a zdraviu prospešných vlastnostiach . Používali ho tisíce rokov aby si udržali svaly a kĺby pružné a aby ich spoľahlivo ochraňoval pred spálením pokožky slnkom. Priekopníci, ktorí prišli obývať tento kontinent videli, ako visia kože týchto zvierat zo stromov. V tom čase si mysleli, že ide o akýsi rituál, no krátko na to zistili, že takýmto spôsobom zbierali olej, ktorý sa na horúcom slnku topil. Po tomto objave bolo možné olej z EMU nájsť v kabinetoch väčšiny lekárov a niektorí dokonca ohlasovali pozoruhodné výsledky. Známy objaviteľ Robert O'Hara Burke rozprával o tom, ako si tento olej natieral na slnkom spálenú pokožku a už po krátkom čase zistil, že to prinieslo benefity nie len jeho poškodenej koži, ale dokonca aj stuhnutému lakťu.

Tuk z EMU je 3-krát spracovaný molekulovou destiláciou v dôkladne testovanom a regulovanom procese, ktorý je licencovaný austrálskou vládou. Tento proces oddeľuje všetok proteín, baktérie a iné častice. Je prirodzené hojivý, preniká hlboko do pokožky, antibakteriálny a prospešný ako pre pokožku, tak aj pre telo. Preto sa čoraz častejšie využíva aj v kozmetickom priemysle. Je to biela pevná hmota bez zápachu, ktorá sa topí pri 20-22°C na priezračnú, do zlatista zafarbenú tekutinu.

Zjemňuje, hydratuje a hojí popraskanú a veľmi suchú pokožku, zjednocuje tón pleti a zjemňuje vrásky
Emu olej, po tom, čo je vmasírovaný do pokožky rýchlo preniká do všetkých podpovrchových tkanív a poskytuje okamžitú pomoc.

Dr. Paul Smith, Dr. Margaret Craig-Schmidt, Amanda Brown na Univerzite Auburn

Zhrnutie: Analýza mastných kyselín odhalila, že olej z Emu sa skladá z približne 70% nenasýtených mastných kyselín. Hlavnou mastnou kyselinou nájdenou v tomto oleji je kyselina olejová, ktorá je mononenasýstená a obsahuje viac ako 40% všetkých zložiek mastných kyselín. Olej z Emu taktiež obsahuje obidve z esenciálnych mastných kyselín potrebných pre ľudské zdravie: 20% kyselina linolová a 1-2% alpha-linolenová.

Dr. Alexander Zemtsov, Univerzita Medicíny v Indiane: Dr. Monica Gaddis Ball Memorial Hospital, Dr. Victor Montalvo-Lugo, Ball Memorial Hospital

Zhrnutie: 11 ľudských subjektov sa zúčastnilo slepej klinickej štúdie, ktorá porovnávala textúru, priepustnosť a zvláčňujúce účinky oleja z Emu a minerálneho oleja. Rovnako sa zamerali aj na upchávanie pórov a podráždenie pokožky po použití. Žiadne podráždenie nebolo preukázané ani pri jednom z olejov, avšak upchávanie pórov olejom z Emu bolo výrazne nižšie ako pri minerálnom oleji a všetky subjekty jednomyseľne uprednostnili olej z Emu.

Výskumný experiment

Dr. Whitehouse a Dr. Ghosh pozorovali:

1. či olej z emu pôsobí protizápalovo na bolestivé opuchy v kĺboch a kostiach u ľudí trpiacich artritídou

2. eliminuje bolesť spôsobenú artritídou v kostných chrupavkách a opuchnutých kĺboch

Výsledky/záver:

1. po 14-tich dňoch olej z Emu eliminoval zápal spôsobený opuchom kĺbov a opotrebovaním kosti z dôvodu ubúdajúcej chrupavky

2. žiaden z pacientov nepociťoval výrazné bolesti spôsobené artritídou v kĺboch a kostiach po 14-tich dňoch lokálnej aplikácie. Bolesť z dôvodu neustáleho trenia kostí vymizla.

Zverejnené informácie nemajú v žiadnom prípade nahradiť rady lekára ani predpísanú liečbu.

Zdroj: http://www.outbackmedic.com/PROPERTIES/

TOP